+31 6 546 671 63 info@sammach.com
Selecteer een pagina

Cercetătorii au raportat că compromisul căilor respiratorii nu a apărut la niciun pacient din nici o cohortă

Studiul va continua pentru ceilalți 75% dintre pacienții cu un atac de cord anterior sau o boală a arterei periferice, dar fără accident vascular cerebral.

Medicamentul nu pare să fie adecvat pentru pacienții cu AVC, a declarat președintele studiului, Eugene Braunwald, MD, de la Brigham and Women’s Hospital din Boston, într-un comunicat de presă.

Dar a rămas optimist pentru perspectivele medicamentului la alți pacienți cu prevenire secundară.

"Este interesant să studiezi un medicament care poate îmbunătăți îngrijirea pacienților care au avut un atac de cord sau care au boli arteriale periferice," a spus el în comunicatul de presă.

Al doilea studiu, TRACER, a atins numărul de evenimente necesare protocolului pentru compararea vorapaxarului cu placebo atunci când a fost adăugat la îngrijirea standard pentru pacienții cu sindrom coronarian acut. Cu toate acestea, consiliul de monitorizare a siguranței datelor a recomandat întreruperea administrării medicamentului de studiu.

Dezvoltatorul de medicamente Merck a declarat într-un comunicat de presă că "anchetatorii vor începe acum să închidă studiul în timp util și ordonat."

Cu toate acestea, nu este încă clar că întreruperea studiului s-a datorat unei probleme de siguranță sau eficacitate cu medicamentul, a avertizat cercetătorul principal TRACER Kenneth Mahaffey, MD, de la Duke Clinical Research Institute din Durham, N.C.

"Oamenii speculează că oprirea medicamentului studiat la pacienții cu antecedente de accident vascular cerebral în TRA-2P oferă un semnal pentru o problemă de siguranță, dar aplicarea acestei speculații în studiul TRACER nu este adecvată," a spus el MedPage Today.

El a menționat că există un precedent cu prasugrel (eficient) pentru un agent antiplachetar cu eficacitate semnificativă, dar cu risc de sângerare la unii pacienți, și cu clopidogrel (Plavix) pentru unul cu beneficii puternice în contextul acut și în stenting, dar nu în prevenirea secundară pură sau pacienții cu AVC.

Vorapaxar, un inhibitor al receptorului activat cu protează-1 (PAR-1), reprezintă o nouă clasă de medicamente anti-trombocite și fusese văzut ca unul dintre cele mai importante medicamente în dezvoltare pentru gigantul farmaceutic, care a preluat recent Schering-Plough.

Compania spera să înceapă anul acesta noul proces de aprobare a medicamentelor cu FDA pentru vorapaxar.

Acum, Merck spune că va revizui acest plan odată ce va primi datele de eficacitate și siguranță de la TRACER, probabil mai târziu în 2011, și poate stabili o dată de finalizare actualizată pentru TRA-2P.

Rezultatele TRACER vor fi prezentate pentru prezentare la întâlnirile medicale corespunzătoare, potrivit companiei.

Noul vorapaxar antitrombotic provoacă hemoragie intracraniană la pacienții cu antecedente de accident vascular cerebral, a anunțat Merck, explicând de ce supraviețuitorii accidentului vascular cerebral au fost renunțați la studiile cu medicamentul experimental.

Săptămâna trecută, compania a raportat modificări la două studii pe scară largă de fază III ale agentului la recomandarea consiliilor de monitorizare a siguranței datelor, dar nu a indicat de ce au fost luate aceste decizii.

Pe baza datelor intermediare, compania a anunțat că vorapaxar urma să fie întrerupt imediat pentru pacienții din studiul de prevenire secundară TRA-2P (TIMI 50) care au avut un accident vascular cerebral.

Confirmând speculațiile cu privire la o problemă de siguranță în acest proces, președintele studiului, medicul Eugene Braunwald, de la Brigham and Women’s Hospital din Boston, a emis o declarație miercuri anchetatorilor, menționând că decizia a fost luată din cauza unei creșteri observate a hemoragiei intracraniene la pacienții cu accident vascular cerebral anterior. "acest lucru nu este compensat de considerațiile lor de potențial beneficiu."

El a afirmat, totuși, că trialisti și Merck au rămas angajați să finalizeze procesul pentru ceilalți 75% dintre pacienții cu un atac de cord anterior sau o boală a arterelor periferice, dar fără accident vascular cerebral.

Al doilea studiu de fază III, TRACER, în sindromul coronarian acut este oprit și vorapaxar oprit pentru toți pacienții. Indiferent dacă din motive de siguranță sau eficacitate nu se cunoaște, dar, deoarece studiul a atins deja numărul țintă de evenimente, aceste date vor fi publicate la ședințele medicale, probabil în cursul anului.

Vorapaxar reprezintă primul dintr-o nouă clasă de agenți anti-trombocite – inhibitori ai receptorului activat cu protează-1 (PAR-1) – pe fondul unei conducte în plină expansiune de concurenți la anticoagularea standard a warfarinei.

Cu toate acestea, riscul de sângerare a fost o preocupare comună.

Noul apixaban anticoagulant, de exemplu, părea să meargă pe un drum lin până la aprobare până când sângerările excesive au forțat oprirea unui studiu de fază III în sindromul coronarian acut.

FDA a aprobat dabigatran (Pradaxa) în toamna trecută pentru prevenirea accidentului vascular cerebral în fibrilația atrială, dar a refuzat rivaroxaban (Xarelto) și ticagrelor (Brilinta) în așteptarea unor date suplimentare. Ambele medicamente cresc semnificativ riscul de sângerare.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Pacienții cu insuficiență cardiacă tratați cu compusul de investigație ca LCZ696 au redus semnificativ evenimentele în comparație cu pacienții tratați cu enalapril, au raportat cercetătorii online în New England Journal of Medicine.

Într-un studiu care a fost trunchiat din cauza rezultatelor copleșitoare în favoarea noii combinații medicamentoase – blocantul receptorului angiotensinei valsartan plus inhibitorul de neprilisină investigat sacubitril, incluzând o reducere de 20% a riscului de a experimenta obiectivul primar compozit de deces cardiovascular și spitalizare pentru insuficienta cardiaca, a raportat John McMurray, MD, de la British Heart Foundation de la Universitatea din Glasgow.

Studiul PARADIGM-HF, care a inclus 8.442 de pacienți, a constatat că 21,8% dintre pacienții tratați cu LCZ696 au prezentat obiectivul primar, comparativ cu 26,5% dintre cei tratați cu enalapril (PP

Pacienții, toți cărora li s-a diagnosticat insuficiența cardiacă New York Heart Association Clasa II, Clasa III sau Clasa IV, au fost repartizați în mod egal: 4187 la LCZ696 și 4212 la enalapril.

Aproximativ 70% dintre pacienți au fost diagnosticați cu insuficiență cardiacă de clasa II. Pacienții au avut în medie 63,8 ani și aproximativ 21% erau femei; aproximativ 66% erau albi; 5% erau negri; 18% erau asiatici; aproximativ 58% dintre pacienți erau din Europa. Aproximativ 70% dintre pacienți au fost diagnosticați cu hipertensiune; aproximativ 34% au avut diabet; aproximativ 62% au fost spitalizați anterior pentru insuficiență cardiacă.

"Amploarea efectului benefic al LCZ696, comparativ cu enalapril, asupra mortalității cardiovasculare a fost cel puțin la fel de mare ca cea a tratamentului pe termen lung cu enalapril, comparativ cu placebo," au scris autorii în lucrarea lor.

"Această constatare robustă oferă dovezi puternice că inhibarea combinată a receptorului de angiotensină și neprilysin este superioară inhibării sistemului renină-angiotensină singur," au raportat ei.

Într-un editorial însoțitor din NEJM, Mariell Jessup, MD, profesor de medicină la Spitalul Universității din Pennsylvania, Philadelphia, a sugerat: "PARADIGM-HF poate reprezenta un nou prag de speranță pentru pacienții cu insuficiență cardiacă. Eforturile de a proiecta farmacoterapii noi care exploatează cunoștințele noastre tot mai mari despre căile fiziopatologice vin din ce în ce mai mult pe arena clinică.

"Rezultatele benefice observate în PARADIGM-HF se pot aplica unui spectru larg de pacienți, chiar și celor care primesc în prezent cea mai bună terapie posibilă," A scris Jessup.

Ea a spus că, de fapt, PARADIGM-HF, ar fi putut fi la înălțimea numelui său – anunțând o schimbare în practică odată ce medicamentul obține aprobarea FDA. "Cred că procesul de insuficiență cardiacă PARADIGM este foarte interesant," a spus ea pentru MedPage Today. "Este primul medicament nou pe care l-am avut în peste un deceniu și cred că are potențialul de a schimba practica de îngrijire."

Jessup a menționat că studenții au inclus o perioadă de testare pentru a se asigura că persoanele din studiu au tolerat ambele medicamente în studiu. "Ei au stabilit că LCZ696 a fost la fel de bine tolerat ca enalaprilul," ea a spus.

În cadrul studiului, McMurray a remarcat că au existat creșteri ale efectelor secundare în rândul celor care au tratat noul medicament. De exemplu, hipertensiunea simptomatică a fost experimentată de 588 de pacienți din grupul LCZ696 și de 388 de pacienți din pacienții cu enalapril (P

Cu toate acestea, creșterea creatininei serice – o urotrin medicament prospect creștere de 2,5 mg / dl – a fost experimentată de 139 de pacienți cu LCZ696 și de 188 de pacienți care au luat enalapril (P = 0,007). Potasiu seric crescut – mai mare de 6,0 mmol / litru – a fost experimentat de 181 pacienți cu LCZ696 față de 236 în brațul de control (P = 0,007).

Angioedemul a apărut la 10 pacienți cu LCZ696 și la cinci pacienți cu enalapril (P = 0,19). Cercetătorii au raportat că compromisul căilor respiratorii nu a apărut la niciun pacient din nici o cohortă.

De la American Heart Association:

Știri științifice: ESC 2014: PARADIGM HF AHA Știri științifice din ESC 2014

Dezvăluiri

Studiul a fost sponsorizat de Novartis.

Jessup nu a dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

McMurray a dezvăluit relații relevante cu Novartis, CardioMEMs, St. Jude Medical, Relypsa, Reata. Dr. Packer a dezvăluit relații relevante cu Novartis, AMAG, Amgen, Bio Control, CardioKinetics, CardioMEMs, Cardiorentis, Daiichi, Janssen, sanofi.

Sursa primara

New England Journal of Medicine

Referință sursă: McMurray J și colab. "Inhibarea angiotensinei-neprilisinei versus Enalapril în insuficiența cardiacă," NEJM online, 30 august 2014,

Sursa secundară

New England Journal of Medicine

Referință sursă: Jessup M,: Inhibiția neprilizinei – o terapie nouă pentru insuficiența cardiacă," NEJM online, 30 august 2014.

,

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Medicamentele pentru diabet care conțin saxagliptin (Onglyza) și alogliptin (Nesina) pot crește riscul de insuficiență cardiacă, a anunțat marți FDA.

Avertismentul vine după ce un comitet consultativ al FDA a votat în urmă cu un an că noile informații de etichetare ar trebui adăugate acestor doi inhibitori ai dipeptidil peptidazei-4 (DPP-4); agenția a declarat că decizia vine după evaluarea a două mari studii clinice ale pacienților cu diabet de tip 2 și boli de inimă care au luat medicamentele.

Etichetele pentru produsele care conțin saxagliptin și alogliptin vor fi revizuite în consecință.

Noul avertisment nu se aplică altor inhibitori de DPP-4, inclusiv sitagliptin (Januvia) și linagliptin (Tradjenta).

"Profesioniștii din domeniul sănătății ar trebui să ia în considerare întreruperea medicamentelor care conțin saxagliptin și alogliptin la pacienții care dezvoltă insuficiență cardiacă și le monitorizează controlul diabetului," a spus agenția pe site-ul său. "Dacă nivelul zahărului din sânge al unui pacient nu este bine controlat cu tratamentul actual, pot fi necesare alte medicamente pentru diabet."